Nosenie detí v zime – takto bude spokojné dieťa aj maminka

Nosenie je jednoducho láska. Áno, ľudia sú ľudia a s najväčšou pravdepodobnosťou ste už aj vy pri nosení zažili zvláštne pohľady, alebo dokonca nemiestne poznámky. Dieťa bude rozmaznané a vás bude bolieť chrbát. To sú tie najčastejšie argumenty ľudí, ktorým sa pohľad na dieťatko upevnené
na tele matky akosi nepozdáva. Za predpokladu, že je vaše dieťa v nosiči spokojné, zvolili ste správny typ nosiča a máte ho aj dobre nastavený, neexistuje dôvod, pre ktorý by ste sa mali podobnými rečami zaoberať.


Aktuálne, keď sa vonku ochladilo sa však možno v rámci nosenia zaoberáte rôznymi otázkami, ktoré so sebou nosenie v zime prináša. Ak patríte k maminkám, ktoré začali nosiť len nedávno, možno si ani neuvedomujete, že nosenie detí v zime, je pre vás ešte väčším prínosom. Tak napríklad, poznáte dieťa, ktoré sa rado oblieka? My sme sa veru s takýmto špuntíkom ešte nestretli. V chladných mesiacoch ušetríte množstvo času aj energie, ak môžete svoje dieťatko zabaliť do teplučkého a pohodlného nosičského kabátika. 


Čo so sebou prináša nosenie detičiek v chladnejších mesiacoch?

 

Nosenie vám umožňuje mať voľné ruky. Pohodlne môžete nastúpiť do autobusu bez toho, aby ste sa trápili s kočiarom, alebo podať cestou do škôlky ruku staršiemu dieťatku. Na tom sa naprieč ročnými obdobiami nič nemení. Prečo je však nosenie v zimných mesiacoch pre vás ešte prínosnejšie, ako inokedy?


► Vyhnete sa nekonečnému obliekaniu – pančuchy, rukavičky, bunda...
► V upršanom období, či v snehu šetríte čas aj nervy, keď nemusíte čistiť špinavé kolesá kočiara.
► Nemusíte dieťa vyťahovať z kočiara, nosiť na rukách a opäť vkladať do studeného kočiara, ak
napríklad vchádzate do budovy škôlky so starším dieťatkom.
►Nemusíte dieťa celé vyzliekať pri návšteve obchodu, kde býva v zime obvykle prekúrené.
Nosičské oblečenie je drahé a ja ho už neskôr nevyužijem


Táto myšlienka môže byť dôvodom, prečo sa stále zdráhate kúpiť si kvalitný nosičský kabát. Naše kabáty sme navrhovali neuveriteľné dva roky, aby sme ich priviedli k dokonalosti. Nebojíme sa tvrdiť, že sa nám to podarilo a teraz vám ich môžem ponúkať s radosťou a hrdo. Niečo málo by sme vám chceli povedať aj k cene. Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako správne určiť hodnotu vecí? Cena totiž nie je jediný ukazovateľ toho, či je niečo drahé, alebo lacné. Dôležité je, ako často vec využívate a koľko vám vydrží.


Ak si povedzme kúpite sveter vo výpredaji za 5€, no nakoniec vám nie je celkom pohodlný a oblečiete si ho len jeden jediný raz, v skutočnosti bol vlastne veľmi drahý. Zaplatili ste totiž 5€ za jedno, jediné oblečenie tohto kúsku. A čo ak si kúpite sveter za 25€, ale je tak príjemný a kvalitný, že ho nosíte takmer každý týždeň a vydrží vám niekoľko rokov? V skutočnosti vlastne vôbec nebol taký drahý, nie? Naše kabáty s vami budú počas celých rokov a jednoducho sa prispôsobia proporčným zmenám vašej postavy.

 

 8vPf_Abw    zimny-nosicsky-kabat-rose-dot   stylovy-tehotensky-kabat-rose-dot

 

Naše vlnené kabátiky sú vhodné pre budúce mamičky. Poctivá vlnená kabátovina obopne a zahreje celé vaše bruško. Obdobie radostného očakávania je za vami a v náručí už máte vytúžené dieťatko? Kabátik je stále s vami, keďže sa do neho môžete pohodlne zababušiť aj s novorodencom. A čo keď
dieťatko vyrastie? Kabát jednoducho nosíte ďalej. Vďaka zavinovaciemu strihu sa jednoducho prispôsobí vašej postave. Ak sa vám po niekoľkých rokoch opäť podarí otehotnieť, kabát je tu stále pre vás. A takto stále dookola. :)


Ako dieťatko pod nosičský kabát v zime obliekať?

 

Každá matka neustále myslí na svoje dieťa. Na to, aby bolo v poriadku, bezpečí, cítilo sa príjemne. Premýšľate, ako dieťa obliecť pod nosičšký kabátik? Rozhodne zabudnite na bundy, či overaly. Ak máte dieťatko na svojom tele, automaticky ho zohrievate. Telo stráca svoju teplotu predovšetkým prostredníctvom odhalených - nahých častí. V prípade, že je dieťatko spolu s vami celé zababušené v nosičskom kabátiku, trčí mu len hlavička, na ktorej má samozrejme čiapku, bude mu naozaj príjemne. Všeobecne platí zásada, že dieťatko má na sebe mať o jednu tenkú vrstvu viac, ako vy. Ak je teda príjemne vám a dieťatko má o jednu vrstvu viac, malo by byť príjemne aj jemu. Na našich tehotensko-nosičských kabátikoch sme skutočne pracovali veľmi dlho a sú našou pýchou. Skvele sa hodia na každodenné nosenie, či už k legínam, alebo spoločenským šatám. Môžete sa o tom presvedčiť tu:
https://www.mamika.sk/tehotenske-oblecenie-kabaty-nosicske/