Ako efektívne zakryť „popôrodné“ bruško

Narodenie dieťatka prináša do srdca matky i celej rodiny mnoho lásky a novej energie. Nekonečné mesiace tehotenstva, kedy sa na naše telo ukladalo viac tuku, ako by sme si priali, nám však zanechajú aj ďalší darček, v podobe kíl navyše. Isté je, že prvé mesiace po pôrode má čerstvá mamička úplne iné povinnosti a záujmy, ako sa dostávať do formy. Na istý čas sa my, ženy – matky musíme s kilami navyše a popôrodným bruškom jednoducho zmieriť. Samozrejme, cítiť sa dobre a vyzerať pekne chceme za každých okolností. Riešením je zvoliť správny typ oblečenia, ktorý bruško „zamaskuje“.


Tuniky, blúzky, šaty


Ženy pri snahe zakryť určité partie často siahajú po väčších konfekčných veľkostiach. Tie však nelichotia postave, práve naopak. Väčšie oblečenie možno zakryje bruško, no voľné je aj na prsiach, či ramenách a tak razom opticky pridá na objeme celej vrchnej polovici tela. Stačí pritom siahnuť po tunike, blúzke, či šatách správneho strihu. Ten by sa mal rozširovať pod prsiami smerom na dol do písmena A.

Na obrázku:
Blúzka na dojčenie White Madeira
Tunika na dojčenie Brick

 

Vzory


Zabudnite na staré známe „čierna zužuje“ a siahnite po pestrých farbách a vzoroch. Nápaditá potlač na farebnej látke nielenže pôsobí moderne a sviežo, ale odvedie neželanú pozornosť od partií, ktoré chcete zakryť. Tak schválne, zapozerajte sa na obrázok pod týmto odsekom. Však si detailne prehliadate potlač látky, pričom typ postavy vám unikol?

 

Na obrázku:
Tričko na dojčenie Meadow Flowers
Tielko na dojčenie Woman


Sukne s vysokým pásom


Ak vás čaká oslava, alebo spoločenská udalosť, siahnite po sukni s vysokým pásom. Ten efektívne prekryje bruško a zúži váš driek. Výrazný top a jednofarebná sukňa bude pre vás dokonalá kombinácia na oslavu. Ak vás čaká stretnutie, kde chcete pôsobiť seriózne, siahnite po jednofarebných kúskoch bez potlače.

Predĺžené svetre a kabáty


Predĺžené svetre, kardigány a kabáty sú univerzálnym kúskom. Výborne sa nosia v tehotenstve, v období, keď máte kilá navyše, aj v prípade, že chcete nosiť dieťatko v nosiči. Dlhé strihy opticky predlžujú vašu postavu a tak dosiahnu požadovaný efekt. Vertikálna optická ilúzia je na svete! Ak si ich navyše previažete pod prsiami, opticky zúžite pás.


Na obrázku:

Tehotenský sveter Beige
Tehotenský kabát Grey Dot


Správnym výberom oblečenia si samozrejme môžeme výrazne pomôcť v tom, aby sme vyzerali a teda aj sa cítili lepšie. Najdôležitejšie však je, prijať svoje telo a stotožniť sa (aspoň na určitý čas) s bruškom, ktoré deväť mesiacov nosilo nový život.