Ako si správne vybrať tehotenské oblečenie

V období tehotenstva by ste mali dbať predovšetkým na svoje pohodlie a prispôsobiť tomu aj svoj šatník. To je všeobecné známe. Napriek tomu, že vám rastie bruško (a možno sa zaguľaťujú aj iné partie) stále sa chcete cítiť žensky a vyzerať dobre. Ako si správne vybrať tehotenské oblečenie, aby ste vyzerali dobre, cítili sa príjemne a zároveň bolo všetko v poriadku aj zo zdravotného hľadiska?


   3_ads (5)   3_ads (7)

 

Legíny


Tehotenské legíny sú absolútnym základom šatníka budúcej mamičky. Ideálnou voľbou sú čierne, alebo tmavo-modré legíny, ktoré môžete nosiť v podstate kamkoľvek. Sú skvelé na domácu pohodičku, no v kombinácií s čižmami a kabátikom, je z nich razom elegantný kúsok. Pri výbere tých správnych legín, by ste mali mať okrem príjemného mäkkého materiálu a elasticity na pamäti aj dostatočnú hrúbky, aby nepresvitali. Alternatívou legín sú tehotenské rifle, vo všeobecnosti však platí, že legíny budú viac lichotiť vašej postave.


Tričko


Pri výbere tehotenského trička myslite na to, aby bolo zároveň určené na dojčenie a vy ste ho tak využili čo najdlhšie. My, v mamika.sk, sa pri navrhovaní rôznych modelov sústreďujeme aj na veľmi jemné a nenápadné vsadenie otvorov na dojčenie. Našou pohnútkou je, aby ste oblečenie mohli využívať aj po ukončení obdobia dojčenia a zároveň predišli spýtavým pohľadom okolia.


Sveter


Ako sme už spomenuli, pri výbere tehotenského oblečenia je dôležité zamyslieť sa, či ho môžete využiť aj v budúcnosti (a nemáme pritom na mysli ďalšie tehotenstvo☺). Riešením sú zavinovacie svetre. Naše tehotenské svetre využijete práve vďaka zavinovaniu a previazaniu opaskom aj bez bruška. Navrhnuté sú tak, aby ste ich mohli pohodlne nosiť aj keď sa dieťatko rozhodnete nosiť v nosiči či šatke. Dieťa v nosiči si jednoducho zaviniete do svetríka.


Bunda


Kúpa bundy nie je lacná záležitosť. Obzvlášť to platí o bundách tehotenských. Majte preto na pamäti budúce využitie bundy. Ideálnou voľbou je multifunkčná bunda, do ktorej si môžete neskôr vložiť aj „vsadku“ na nosenie bábätka. Ďalšou voľbou sú naše tehotenské kabáty, ktoré slúžia
zároveň ako nosičské. Tak, ako v prípade svetrov, sme vsadili na zavinovanie, vďaka ktorému je kabát mimoriadne variabilný.


Topánky

 

Všimli ste si, že to, že je žena tehotná dokážete spoznať aj zo zadu, prostredníctvom jej chôdze? Hovorovo to nazývame „kačičkovká chôdza“. Na svedomí ju má zmena ťažiska ženského tela. Chôdza sa pre budúcu mamičku stáva menej stabilnou a občas aj náročnejšou. To je jeden z dôvodov prečo by ste mali dať na istý čas zbohom vysokým podpätkom. Možno vás však prekvapí, že ani úplne rovná (balerínková, či žabková) podrážka v tehotenstve nie je vhodná. Ideálnym riešením je cca 4cm vysoký a zároveň dostatočne široký podpätok. Treba si však uvedomiť, že v období tehotenstva môže byť vaša noha dôsledkom opuchu väčšia aj o jedno číslo. Nepodceňujte teda obstaranie väčších topánok. Ak sa budete snažiť prežiť zimu v topánkach, ktoré sú vám tesné, môže sa k nepríjemným pocitom pri chôdzi pridružiť aj nepekné zarastanie nechtov na nohách.