Je ti zima, dievčatko?

Zima už skutočne dorazila a udiera svojimi nízkymi teplotami. Určite budete poznať tento jav – muž doma pobehuje v krátkom tričku a žena má na sebe mikinu a tie najhrubšie lyžiarske ponožky. Je to pomerne bežný jav. Vysvetlení je viac, no v zásade ide hlavne o to, že ženy majú viac telesného tuku ako muži a tak majú pomalší metabolizmus. Ženská teplota sa mení aj s ohľadom na mesačný cyklus ženy a hormonálne výkyvy.

 

Pre ženy teda nastáva obdobie večne studených nôh a rúk, večerného prikrývania dekou, popíjania horúceho čaju a krútenia termostatickej hlavice radiátora. My v mamika.sk sme samozrejme mysleli na to, ako sa asi dá v zime dojčiť žene, ktorá má na sebe niekoľko vrstiev oblečenia, alebo je od hlavy po päty zabalená do deky. Priniesli sme teplé a veľmi štýlové riešenie.

 

 

Mikiny na dojčenie z teplučkého warmkeepru

 

Vytvorili sme pre vás kolekciu mikín na dojčenie, v ktorých vám rozhodne zima nebude. Vrchnú časť tvorí mäkká teplákovina a z vnútornej strany je hrejivý mikrofleece. Pohodlné dojčenie je zabezpečené skrytými zipsami, ktoré pôsobia absolútne štýlovo a okoliu rozhodne neprezrádzajú, že ide o dojčenský kúsok. Ak sa teda pre našu mikinu rozhodnete, nemusíte ju po ukončení obdobia dojčenia odkladať a vyradiť zo šatníka. Mikiny na dojčenie so skrytými zipsami máme momentálne na výber v šiestich farbách, v klasickej, alebo predĺženej verzií.

 

Naše dojčenské mikiny si zamilujete, lebo:

 

- otvory na dojčenie si dokážete vďaka zipsom prispôsobovať podľa potreby

- sú vyrobené z pružného materiálu, do ktorého sa zmestí aj tehotenské bruško

- mikina je vhodná aj pre nosiace mamičky, kedy aj pri dojčení ostane mamičkina hruď v teple

 

   

 

 

Ak je vám chladno neustále

 

Už sme si povedali, že ženy majú z anatomického hľadiska nevýhodu oproti mužom, ktorí nezvyknú trpieť na chlad. Ak je vám však chladno neustále a „drkoce“ vás dokonca aj v spoločnosti iných žien, ktorým je v danej miestnosti príjemne, zbystrite pozornosť. Takýto častý a dlhotrvajúci pocit chladu môže byť signálom, že s vaším telom niečo nie je v poriadku. Najčastejšími príčinami sú vtedy stres, nedostatok spánku, znížená funkcia štítnej žlazy, alebo málo červených krviniek.