Mýty a fakty o nosení dieťatka v nosiči

Nosiť, alebo nenosiť je otázka, ktorú si krátko po pôrode pokladá snáď každá maminka. Medzi výhody nosenia, ktoré maminy najviac lákajú, je možnosť mať dieťatko v bezprostrednej blízkosti –  pokojné a spokojné a pritom mať voľné ruky. Za nevýhody mnohé maminky pokladajú bolesti chrbta, ktoré sa pri nosení vraj môžu dostaviť. Je to skutočne tak? Toto sú fakty a mýty o nosení detí. 

 

Mýty o nosení

 

Z nosenia bolí chrbát

Je pravda, že nosenie dieťatka je do určitej miery pre chrbát záťaž. Ak však siahnete po ergonomickom nosiči a máte ho správne nastavený (v prípade šatky správne uviazanú), váha bábätka sa rozloží na rôzne časti tela a váš chrbát trpieť nebude. Samozrejme by ste nosič s dieťatkom na sebe nemali mať „od rána do večera“.

 

Akýkoľvek nosič z obchodu je pre dieťa bezpečný

Možno si poviete, že nosiace pomôcky, ktoré sa dajú kúpiť, či objednať sú pre dieťa v poriadku. Inak by sa snáď nepredávali. Bohužiaľ na trhu je množstvo nosičov, ktoré sú pre správny vývoj dieťatka nevhodné. Obzerajte sa len po ERGONOMICKEJ nosiacej pomôcke. Je to taká, kde je dieťa otočené tváričkou k vášmu telu a „uložené“ v správnej polohe. Správnou polohou pri nosení sa myslí tzv. poloha do M, kedy sú kolienka vyššie ako zadoček. Vtedy je totiž zabezpečený správny vývoj kĺbikov.

 

V zime je nosenie zložité

Mnoho mamičiek odrádza predstava zložitého zimného nosenia. Nosenie v zimných mesiacoch vám však do určitej miery mnohé uľahčí. Vyhnete sa únavnému a nekonečnému obliekaniu dieťatka do mnohých vrstiev. Do našich štýlových nosičských kabátov sa pohodlne zaviniete spolu s dieťatko v nosiči. Celú ponuku kabátikov si môžete pozrieť TU:

www.mamika.sk/tehotenske-oblecenie-kabaty-nosicske

 

zimny-nosicsky-kabat-rose-dot   tehotensky-kabat-pastel-grey  

 

 Fakty o nosení

 

V nosiči sa môžete dieťatko jednoducho nadojčiť

 

Toto mnohé maminky, predovšetkým tie, čo nosia svoje prvé dieťa nevedia. V nosiči, alebo šatke môžete svoje dieťatko skutočne pohodlne nadojčiť. Jednoducho povolíte ramenný popruh na strane, z ktorej sa chystáte bábätko dojčiť. Dieťatko tak skĺzne o kúsok bližšie k prsníku. Samozrejme by ste mali mať na sebe oblečenie na dojčenie, aby ste mohli prsník vytiahnuť pohodlne a diskrétne. Sme presvedčené, že z naše širokej ponuky oblečenia na dojčenie si určite vyberiete.

 

 Vášmu dieťatku sa nosič páčiť nemusí

 

Napriek tomu, že je dieťatko v bezprostrednej blízkosti maminky, nosič sa mu páčiť nemusí. Kvalitný ergonomický nosič vôbec nie je lacnou záležitosťou, preto vám odporúčame nosič si pred kúpou jednoducho požičať. Môžete si ho požičať od kamarátky, či známej, alebo využiť služby oficiálnej požičovne nosičov. Táto služba je už u nás dostatočne rozšírená a stačí zistiť, či máte požičovňu vo vašom okolí. Zároveň tak môžete zistiť, aký typ nosiča by vám vyhovoval.