Radostné očakávanie? Toto oblečenie je zo zdravotného hľadiska nevhodné!

V období tehotenstva vám snáď každý odporúča dávať si na seba pozor a nevystavovať sa nadmernému stresu. Významnú rolu v oblasti duševnej pohody zohrávajú aj malé, pre vás možno nepodstatné drobnosti. Veď každý celok sa skladá z malých kúskov. Tak schválne. Napadlo by vám, akou podstatnou skladačkou je v celku duševnej pohody vaše oblečenie? V období, kedy neustále „rastiete“ a vo svojom tele sa nemusíte cítiť úplne komfortne ako obvykle, to platí obzvlášť. Ak trávite celé dni v nepohodlných čipkovaných nohavičkách a nohaviciach, ktoré vám začínajú tlačiť na rastúce bruško, nemôžete sa cítiť príjemne a byť „v pohode“. Okrem toho, na vás môžu číhať aj zdravotné komplikácie.


Obliekanie v tehotenstve – na čo si dať pozor


Čipkované nohavičky by ste rozhodne mali vymeniť za pohodlné, bavlnené prádlo. V tehotenstve by ste sa mali vzdať aj „tangáčov“, ktoré gynekológovia všeobecne neodporúčajú, kvôli prenosu z konečníka. Navyše, tehotné ženy sú podľa dostupných údajov na vaginálne infekcie náchylnejšie. Môžu za to hormonálne zmeny, ktoré narušujú rovnováhu v pošve. V tehotenstve by ste sa samozrejme mali vyhnúť aj tesným nohaviciam. Neplatí pritom žiadne všeobecné pravidlo, kedy vymeniť svoje obtiahnuté džínsy za tehotenské nohavice, alebo šaty. Tak, ako je každé ženské telo iné, rôznia sa aj obdobia, kedy už môže bruško rásť. Jednej mamičke bruško vykúka už v treťom mesiaci a na inej, by ste tehotenstvo neodhalili ani v jeho polovici. Platí teda pravidlo, neprihliadajte na mesiac gravidity, ale na svoje pocity.


Čo by vo vašom šatníku počas tehotenstva nemalo chýbať


My, v mamika.sk navrhujeme všetko oblečenie tak, aby s vami mohlo byť celé roky. Naše tehotenské kúsky, vždy disponujú otvormi na dojčenie. Zároveň jednotlivé modely premyslene navrhujeme tak, aby na vás vyzerali dobre, aj keď sa po tehotenstve dostanete na svoju pôvodnú váhu. Dosahujeme to mimoriadne pružnými prírodnými materiálmi, strihmi, ktoré sa jemne rozširujú až pod prsiami, či využitím zavinovania. Najuniverzálnejšími kúskami tehotenského šatníka, ktoré využijete počas akéhokoľvek ročného obdobia, sú šaty a tuniky. V lete ich jednoducho doladíte teniskami, či sandálmi, v zime ich ďalej môžete nosiť s teplučkými legínami a zimnými topánkami. Vyzerať na vás budú stále rovnako dobre.


Tehotenský a zároveň nosičský


Každým rokom pribúdajú maminky, ktoré sa rozhodli svoje detičky nosiť, čo nás úprimne teší. Noseniu detí sme venovali náš posledný blogový článok, ktorý si môžete prečítať tu: www.mamika.sk/blog/nosenie-deti-v-zime.
Keďže je nosenie čoraz populárnejšie, nesmie v našom eshope chýbať kúsok, ktorý po období tehotenstva môžete pohodlne používať práve pri nosení bábätka. Náš variabilný, zavinovací sveter pre nosiace, nenosiace ale aj budúce mamičky si zamilujete. Bez dieťatka totiž vyzerá výborne vďaka zavinovaniu, v tehotenstve obopne a zahreje celé vaše bruško, a je dostatočne dlhý, aby neskôr zakryl vaše dieťatko v nosiči. V našom eshope ho nájdete v troch jemných farbách, ktoré dokážete hravo kombinovať s akýmkoľvek outfitom.

 

IMG_9451   IMG_9423   IMG_9405


Úplne jednoduchým pravidlom by malo byť počas celého tehotenstva „Hlavne pohodlne“. Ak vás niečo ťahá, tlačí, alebo sa v tom jednoducho necítite príjemne, mali by ste to zo svojho šatníka vyradiť.